Loading...
Jesteś tutaj:  Home  >  styl życia  >  Current Article

Pogaduchy Cafe zaprasza na domowe lody. Z dziadkami

Przez   /   19/01/2017  /   No Comments

Prócz wybornej włoskiej kawy i domowych ciast, które w miesiąc podbiły Legnicę, nowa kawiarnia Pogaduchy Cafe na ul. Witelona zaczęła kilka dni temu serwować lody, jakich jeszcze w mieście nie było.

Lody robią samodzielnie właściciele lokalu – wyłącznie z naturalnych produktów, domowym sposobem, w oparciu o własne, strzeżone pilnie receptury. Są pyszne, z dużymi kawałkami świeżych owoców i bakalii, puszyste, przyjemnie chłodne, ale nie zmrożone na kość. Rozkosznie rozpuszczają się w ustach, odsłaniając bogactwo składników. Kawiarnia obywa się przy tym bez tricków, którymi przemysłowi producenci lodów próbują oszukiwać kubki smakowe – tu nie korzysta się ze sztucznych aromatów, zagęszczaczy, stabilizatorów i taniego tłuszczu. Pogaduchy Cafe w każdym detalu stawiają na jakość, jakiej jeszcze w Legnicy nie było.

Smaki też są niesamowite: palone masło, słony karmel, truskawki na śmietanie, chałwa z pistacją… W snickersie jest gęsto od własnoręcznie prażonych przez właścicieli kawiarni orzechów, a w lodach bakaliowych nikt nie żałuje rodzynek ani aromatycznej skórki z pomarańczy. Smaki można dowolnie łączyć w pucharkach lub poprosić o nałożenie kilku gałek do czarnego, czekoladowego wafelka, na wynos. Porcje są duże, a ceny kuszące. Po domowemu, ze zmrożonych owoców, przygotowywania jest słodka frużelina, dodawana do lodów: porzeczkowa, malinowa lub wiśniowa z cynamonem. Kawiarnia serwuje też intensywnie owocowe sorbety o w wielu smakach oraz mleczne szejki.

W ten weekend Pogaduchy Cafe szczególnie gorąco zapraszają do siebie dziadków i babcie, którzy 21 i 22 stycznia obchodzić będą swoje święto. Dajcie się tam porwać wnukom i spędźcie miły dzień na pogaduchach przy pysznym cieście, słoiczkach z sałatką owocową, muffinkach, kawie lub herbacie. Lokal przygotowuje na tę okazję wyjątkowe menu, w którym znajdą się m.in. zimne lody z wiśniową frużeliną polane gorącą belgijską czekoladą. Będzie co wspominać.

tekst sponsorowany

    Drukuj       Email
  • Publikowany: 2892 dni temu dnia 19/01/2017
  • Przez:
  • Ostatnio modyfikowany: Styczeń 19, 2017 @ 12:55 pm
  • W dziale: styl życia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.


* Wymagany

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

You might also like...

26746

Olejki do brody – jak działają i jak wprowadzić je do codziennej pielęgnacji?

Read More →