Wyborne pączki z różą, czekoladą i budyniem waniliowym będą w tłusty czwartek od szóstej rano czekać na legniczan w ich ulubionej Pączkarni Manufaktura przy ul. Najświętszej Marii Panny 5.
Tajemnica tego smaku tkwi w unikalnych, opracowanych specjalnie dla Pączkarni recepturach na ciasto i nadzienie. Bazą do eksperymentów były stare sprawdzone przepisy. Wprowadzając do nich pewne modyfikacje, wymyślono najpyszniejsze pączki w Polsce. Ciasto jest ręcznie wyrabiane, na wskroś naturalne, pozbawione wszelkich sztucznych dodatków. Nadzienia powstają ze świeżych owoców, czekolady i innych surowców wysokiej jakości.
Ustawiające się na ul. Najświętszej Marii Panny kolejki codziennie potwierdzają, że legniczanie pokochali dobre pączki.
- Jesteśmy przygotowani, aby w tłusty czwartek zaopatrzyć w pączki kilka tysięcy legnickich rodzin – mówią właściciele. – Będziemy pracować do ostatniego klienta. Zapraszamy!
Pączkarnia Manufaktura to dolnośląska marka obecna w Legnicy od roku. Smak jej wyrobów podbija kolejne miasta. Jeden z lokali działa w Jeleniej Górze a inny 25 stycznia 2018 roku otworzył się w Wałbrzychu, budząc poruszenie wśród łasuchów. Jeśli jest ktokolwiek, kto w strachu przed kaloriami dotąd odmawiał sobie przyjemności zjedzenia dobrego pączka, nie znajdzie lepszej okazji, by trochę pofolgować łakomstwu. Tłusty czwartek to tłusty czwartek – powiedzcie sobie, ze na post przyjedzie jeszcze pora.
tekst sponsorowany