Pączkarnia i jej świeże pączki podbijają Legnicę. Od rana do wieczora pod nowo otwartym lokalem na ul. Najświętszej Marii Panny ustawiają się kolejki klientów ciekawych ich smaku.
Tajemnica tego smaku tkwi w unikalnych, opracowanych specjalnie dla pączkarni recepturach na ciasto i nadzienie. Bazą do eksperymentów były stare sprawdzone przepisy. Wprowadzając do nich pewne modyfikacje, wymyślono najpyszniejsze pączki w Polsce. Występują obecnie w 41 wersjach, z różnymi nadzieniami, polewami i posypkami. Najlepiej sprzedają się różane, ale są też pączki o smaku owoców leśnych, cukierków „Kukułka”, cytryny, kiwi, brzoskwiń, ananasów, smoczego owocu, sera, nutelli itd. Poza „zwykłymi” pączkami – z nadzieniem lub bez, w lukrze lub cukrze pudrze – w pączkarni można spróbować inspirowanych Ameryką donutów z kolorowymi posypkami i soczystych pączburgerów z kawałkami świeżych owoców. W walentynki pojawią się dodatkowo pączki w kształcie serca, dla zakochanych.
Firma stawia na jakość. Ciasto jest ręcznie wyrabiane, na wskroś naturalne, pozbawione wszelkich sztucznych dodatków. Nadzienia do pączków powstają wyłącznie ze świeżych owoców. Klienci mogą przez szybę cukierni obserwować cały proces produkcji, co zwłaszcza dla dzieci stanowi dodatkową atrakcję. Mogą wybrać swój smak i zapłacić za zakupy tak, jak im wygodniej: gotówką bądź kartą.
tekst sponsorowany