AGEM new
Loading...
Jesteś tutaj:  Home  >  styl życia  >  Current Article

Pączkarnia Manufaktura. Co dzień jest tłusty czwartek

Przez   /   06/02/2018  /   No Comments

Wyborne pączki z różą, czekoladą i budyniem waniliowym będą w tłusty czwartek od szóstej rano czekać na legniczan w ich ulubionej Pączkarni Manufaktura przy ul. Najświętszej Marii Panny 5.

Tajemnica tego smaku tkwi w unikalnych, opracowanych specjalnie dla Pączkarni recepturach na ciasto i nadzienie. Bazą do eksperymentów były stare sprawdzone przepisy. Wprowadzając do nich pewne modyfikacje, wymyślono najpyszniejsze pączki w Polsce. Ciasto jest ręcznie wyrabiane, na wskroś naturalne, pozbawione wszelkich sztucznych dodatków. Nadzienia powstają ze świeżych owoców, czekolady i innych surowców wysokiej jakości.

Ustawiające się na ul. Najświętszej Marii Panny kolejki codziennie potwierdzają, że legniczanie pokochali dobre pączki.

- Jesteśmy przygotowani, aby w tłusty czwartek zaopatrzyć w pączki kilka tysięcy legnickich rodzin – mówią właściciele. – Będziemy pracować do ostatniego klienta. Zapraszamy!

Pączkarnia Manufaktura to dolnośląska marka obecna w Legnicy od roku. Smak jej wyrobów podbija kolejne miasta. Jeden z lokali działa w Jeleniej Górze a inny 25 stycznia 2018 roku otworzył się w Wałbrzychu, budząc poruszenie wśród łasuchów. Jeśli jest ktokolwiek, kto w strachu przed kaloriami dotąd odmawiał sobie przyjemności zjedzenia dobrego pączka, nie znajdzie lepszej okazji, by trochę pofolgować łakomstwu. Tłusty czwartek to tłusty czwartek – powiedzcie sobie, ze na post przyjedzie jeszcze pora.

tekst sponsorowany

 

    Drukuj       Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.


* Wymagany

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

You might also like...

437695941_3708052086142277_7610538367078606599_n

Nie tylko Legnica. Gdzie w niedzielę będzie dogrywka?

Read More →